Утре облачността ще бъде значителна. На места е възможно да превали слаб сняг. Минималните температури тази нощ ще бъдат от около минус 16, минус 17 в северозападните райони, до минус 10 градуса. През деня максималните ще достигнат минус 8, минус 3, в крайните южни райони до около нулата. Привечер облачността ще се вплътнява и през нощта срещу неделя и в неделя ще превалява на повече места, но преваляванията ще бъдат слаби. Минималните температури чувствително ще се повишат и в неделя ще бъдат от минус 8 до минус 3, в крайните южни райони до нула градуса, като само на северозапад ще паднат до минус 10, минус 12 градуса. Максималните ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, само в западната част на Дунавската равнина ще останат до около минус 8. В крайните югоизточни и югозападни райони са възможни и стойности до 4-5 градуса. В неделния ден и в понеделник с различна интензивност ще превалява сняг, в крайните южни и източни райони е въсможен и дъжд, както и валежи в смесена фаза.

В началото на седмицата температурите ще се повишат още малко. През нощта срещу вторник от юг валежите ще отслабват и спират. Във вторник ще спре да вали навсякъде, освен в крайните северни райони, където още е възможен съвсем слаб сняг. Дневните температури ще останат почти без промяна, от около минус 3 до плюс 2-3 градуса, а минималните ще се понижат до интервала минус 10 - минус 5 градуса.

Към четвъртък отново на места ще превали сняг. Температурите отначало ще останат без съществена промяна. Предварителните сценарии чертаят перспектива за дългоочаквано по-сериозно омекване на времето към края на следващата седмица. Тъй като прогнозите за повече от 5-6 дни напред не са достатъчно сигурни,  vremeto.dir.bg  ще следи и актуализира редовно прогнозите за този период в следващите дни, включително и през уикенда.

В планините утре и в неделя ще бъда облачно, ветровито, с температури на 1200 метра надморска височина около минус 5, минус 6 градуса. В началото на следващата седмица ще застудее с още градус-два. Вятърът ще променя посоката си от източен утре, през северната четвърт, до западен в средата на следващата седмица. Преваляванията от сняг ще продължат до сряда. В по-високите части съществува много голяма лавинна опасност, с която избралите да прекарат почивните дни на планина трябва да се съобразяват.