Още днес  от запад на изток ще започнат превалявания от мокър сняг и дъжд, в крайните южни райони - от дъжд. Утре преваляванията ще обхващат Западна България, но няма да са особено интензивни, а от запад ще започнат да спират.  Дневните температури днес и утре ще бъдат от 5 до 10 градуса, а минималните - от минус 3 до плюс 2.

В сряда превалявания са малко вероятни, а дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса.

Дневните температури в четвъртък и петък ще са от около 5 на северозапад и север до 12-13 градуса в източните и южни райони. Минималните температури също ще бъдат положителни - най-често от 1 до 6 градуса.

В четвъртък, отначало  в Южна България отново ще завали дъжд. като преваляванията  ще обхващат по-голямата част от страната.

В събота и неделя, според сегашните сценарии,облачността ще бъде най-често значителна, а дневните температури ще продължат да се повишават, достигайки в източните райони и северно от планините стойности до около и над 15 градуса.  След временно отслабване и спиране на преваляванията в събота, в неделя на много места отново ще вали дъжд, предимно слаб.