В следващите дни ни очаква динамично време, с дъжд, сняг, ниски температури, но и кратки затопляния.

Днес ще бъде облачно. Ще се появи и усили вятър от запад, който в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен.

От запад на изток ще завали дъжд, който ще обхване и източните райони, но привечер временно ще спира. Дневните температури ще бъдат от 6-8 градуса по високите полета на запад до 20 в крайните югоизточни райони, където през по-голямата част на деня вятърът ще бъде от югозапад.

За днес НИМХ е издал предупреждение - жълт код за валежи и силен вятър, за 19 области в югоизточната половина на страната.

В началото на нощта от югозапад  отново ще започнат превалявания, като с понижаването на температурите по високите места дъждът ще премине в сняг.

Ще вали в южните и централни райони, като по планините, високите полета на запад, Лудогорието и Предбалкана валежите ще бъдат от сняг и ще има места с временна снежна покривка. В низините на юг ще вали дъжд, а по поречието на Дунав ще остане почти без валежи. 

По-значителна снежна покривка ще се образува в планините на Южна България, а в района на Бургас и Странджа е възможно и да прегърми.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 2 по високите полета на запад до 10 градуса по морския бряг.

През деня ще остане студено, с температури от около 1 градус на североизток и по високите полета на запад до 5-6 градуса в западната половина на Дунавската равнина и Тракия.

След обяд и привечер преваляванията ще спират и над източните райони.

В сряда сутрин ще бъде студено, с температури от около минус 5-6 по високите места на запад до 1-2 градуса в местата в низините, където ще остане ветровито.

През деня температурите ще се повишат и дневните стойности ще достигнат 6 до 12 градуса.

В четвъртък минималните температури ще са от минус 2, минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните - от 8 до 14 градуса.

Нови превалявания от дъжд и сняг,м както и застудяване, ни очакват  в края на седмицата.