Времето остава топло за този сезон, но на места в страната ще бъде дъждовно.

Днес облачността над западната половина на страната ще бъде значителна. Около обяд в крайните северозападни райони ще завали дъжд, като там ще паднат още 10-15 литра на квадратен метър валеж. 

В Източна България облачността ще остава средна и висока, ще има и слънчеви часове. Температурите ще бъдат от около 14, 15 на северозапад до 23, 25 в източните райони и северно от планините, където все още ще духа до умерен вятър от южната четвърт.

През нощта и утре преди обяд дъжд ще превали на места в западната половина на страната. В Източна България ще остане почти без валежи. Там ще продължи да духа до умерен южен вятър и температурите ще бъдат високи - от 20 до 25 градуса. Минималните температури в цялата страна също ще бъдат високи за това време на годината - от 8 до 14 градуса.

В Западна България, където в приземните слоеве ще прониква малко по-хладен въздух, температурите през деня ще бъдат от около 17 до 20 градуса. 

Без съществена промяна ще остане времето през двата почивни дни. Минималните температури ще са от 7 до 13, 14, а дневните - от 19 до 24 на изток и малко по-ниски в западните райони, където и облачността ще бъде повече, а в неделя на места ще превали слаб дъжд.

В началото на следващата седмица ще остане топло за сезона.

Слаби превалявания от дъжд ще има в понеделник на места в централните и източни райони, а във вторник - и на юг.

Температурите ще останат почти без промяна. В понеделник вятърът временно ще отслабне, а във вторник и сряда ще се ориентира от югоизток-изток и ще бъде умерен, на места и временно силен.