В свой коментар в "Таймс", Пол Джонсън, директор на Института за фискални изследвания  и член на британската комисия за климатичните промени, предупреждава, че напредъкът по отношение на климатичните цели "е бил доста безболезнен" досега, но "по един или друг начин, ние" със сигурност ще забележим следващата фаза ".

За в бъдеще "поне три неща трябва да следим внимателно", пише Джонсън:

"Досега сме намалили емисиите до голяма степен чрез намирането на по-екологични начини за генериране на нашето електричество. Това не изисква от вас или от мен да правите нищо, освен да платите малко повече.

>>>>Вижте галерия от снимки на ВЕИ>>>>

Дори това се компенсира от по-ефективните домакински уреди. Ето защо начинът ни на живот почти не беше засегнат. За да стигнем до нулеви емисии, обаче, всички ще трябва да свикнем да караме електрически автомобили.

Нашите газови котли ще се нуждаят от подмяна, но все още никой не е сигурен с какво. Вероятно ще трябва да ядем по-малко месо и да летим по-малко. " Общата икономическа цена на тази промяна "може да се окаже малка", казва Джонсън, "но само ако правителството вземе правилни и важни политически решения и ги изпълни".

Той заключава: "Ако наистина сме сериозни за преодоляване на изменението на климата, следващата фаза ще бъде много по-трудна от предишната. Трябва да се справим с вносните емисии. Ще трябва да свикнем да променяме начина си на живот. Правителството ще трябва да премине от красиви думи към трудна и конкретна политика. Освен това ще трябва да бъдем готови за ръст на цените на газа, митата за гориво и много други. Първата стъпка е да приемете предизвикателствата много по-ясно и честно. "

Друг коментар на Джереми Уорнър - помощник редактор на Daily Telegraph - пише, че "е напълно възможно монументалните разходи за създаване на новата инфраструктура, необходима за света с нулеви емисии, без значение от физическите му разходи, биха могли сами да предизвикат същата екологична катастрофа, която би трябвало да предотврати ".

Уорнър се опитва да се аргументира, че "почти не може да се оспори, че движението към зелена енергетика ще създаде огромен ръст на глобални вредни емисии", добавяйки: "Преходът ще доведе и до безброй други форми на унищожаване на околната среда и биологичното разнообразие. Той дава следния пример, че "ако искате да направите своя принос за планетата, забравете Tesla и други супер скъпи електрически превозни средства; просто продължете да шофирате същата стара кола, която винаги сте имали ".

ИЗБРАНО