Днес преди обед все още ще превалява съвсем слаб сняг. След обяд над западната половина на страната преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъсва  и  намалява.

На изток слабите валежи с прекъсвания ще продължат.

Максималните температури ще са от минус 4 до плюс един градуса.
В Дунавската равнина ще продължи да духа слаб западен вятър.

През нощта температурите ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса, на места по високите полета и с градус, два по-ниски.

Утре над западната половина на страната облачността ще бъде незначителна, а на изток ще остане облачно и  все още ще превалява слаб сняг. По-значителни валежи са възможни по самото крайбрежие и около Странджа.

Максималните температури ще са без промяна, от минус 4 до плюс 1 градус.
Минималните в събота сутрин ще бъдат от минус 9 до минус 4 градуса.
През последния ден на годината облачността в Западна България ще бъде незначителна, докато в централните и източни райони често ще остава облачно и отново на места са възможни слаби превалявания.

Дневните температури ще са от минус 4 до плюс 2 градуса.
В Новогодишната нощ ще бъде студено, с температури от минус 9 до минус 5 градуса, като са възможни и по-ниски стойности в местата с ясно време по високите полета.

В първите дни на новата година предстои постепенно затопляне.
Дневните температури в неделя ще са от нула до 5 градуса.
Минималните температури на втори януари ще са все още ниски, от минус 8 до минус 3, но дневните ще продължат да се повишават и ще бъдат от 2 до 8 градуса.
Във вторник. трети януари. минималните ще са от минус 3 до плюс два, а дневните от 7 до 13 градуса. Ще остане ветровито. с умерен западен вятър.

В планините
ще бъде студено и тези, които са избрали тях за да отпразнуват, трябва да бъдат добре екипирани и много внимателни.
Внимателно шофиране препоръчваме  на пътуващите в Източна България, както ипрез проходите, преди Нова година, тъй като там преваляванията, макар слаби на повечето места, ще спрат напълно едва на първи януари.