Днес ще бъде облачно. От запад ще започнат превалявания от дъжд, предимно слаб, като до довечера дъжд с прекъсвания ще превали на места в цялата страна.

Температурите остават високи за сезона, от 12 до 17 градуса, на места в източните райони, където ще духа слаб до умерен южен вятър - до около 20.

През нощта преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. В низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса, по Черноморието до 12, 13 градуса.

През деня от запад ще се появи висока и средна облачност. В низините ще остане мъгливо или с ниски облаци през по-голямата част от деня. Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В сряда от запад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхващат по-голямата част от страната. На места валежите ще бъдат интензивни, но краткотрайни. Възможно  е и да прегърми. Още след обяд от запад валежите ще спират.

Температурите ще останат без съществена промяна.

В четвъртък валежите ще спрат, последно - в североизточните райони. Температурите ще се понижат с 1-2 градуса  и минималните ще бъдат от 3 до 9, на изток до 12 градуса, а дневните - от 11 до 16 градуса.

В петък с усилване на вятъра от изток, над страната ще нахлува по-студен въздух.

От петък до неделя ще бъде облачно, дъждовно, а температурите ще се понижат.

Минималните стойности ще бъдат от 4 до 9 градуса, а максималните - от 6 до 11. Най-студено ще бъде в събота, когато дневните стойности почти никъде няма да превишат 10 градуса.

Ще превалява дъжд, в планините над 900-1200 метра надморска височина - слаб сняг. По-съществени ще бъдат преваляванията в петък. Подробности за времето в края на седмицата очаквайте в следващите дни.