Есенното време, което дойде с голямо закъснение, ще продължи до края на седмицата. В средата на другата обаче се очаква затопляне.

Днес в по-голямата част от страната ще бъде облачно. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Дунавската равнина преди обяд. С прекъсвания ще превалява, предимно слабо, над цялата страна. По-значителни валежи ще има в отделни райони преди обяд над Южна и Централна България, а след обяд - над северните и североизточни райони.

През нощта и утре ще бъде предимно облачно. С прекъсвания дъжд ще превалява над по-голямата част от страната. По високите части на планините ще вали сняг.

Температурите сутринта ще бъдат от 7 до 12 градуса

През деня ще духа умерен и временно силен източен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Затова температурите няма да имат дневен ход: през деня ще останат почти без промяна, в сравнение с тези от сутринта и ще са от 8 до 13 градуса. 

В Западна Европа най-накрая се позатопли и днес във Франция и Испания с поривисти южни ветрове температурите се повишават до 10-15 градуса на места.

В Русия времето също се нормализира и температируте в Москва са от минус 8 до минус 2 при слънчево време.

У нас в събота преваляванията временно ще спират, но ще остане предимно облачно и по-студено. Температурите сутринта ще бъдат от 3 до 7, а след обяд - от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Източна България - от север.

В неделя минималните температури ще бъдат от 3 до 7 градуса, но в западните и югозападни райони при изясняване е възможно да са и по-ниски. Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

В понеделник в низините ще има мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по-високи по Черноморието, а дневните - от 8 до 13, 14 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

В средата на следващата седмица температурите ще се повишат още и в хълмистите и полупланински райони ще доближат, а на места и ще превишат 15 градуса.

В част от низините и котловините до сряда сутрин ще се задържат мъгли и ниски слоести облаци.