Установилото се по-хладно и нестабилно време ще се задържи в следващите дни. Ще има места със слънчеви часове преди обед, но в следобедните часове краткотрайните валежи с гръмотевици ще бъдат почти ежедневни.

Днес около и след обяд няд цялата страна атмосферата ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми.

Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за края на май - от 16 до 21 градуса.

През нощта преваляванията постепенно ще отслабват и явленията ще стихват в повечето места. Утре минималните температури ще са от 5 до 10 градуса - отново по-ниски от обичайните за този период.

Утре съществена промяна на времето не се очаква. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но бързо ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. не са изключени и локални градушки.

Нестабилно, с превалявания около и след обяд ще бъде и в четвъртък и петък. през първия ден температурите слабо ще се повишат и ще достигнат 19 до 24, 25  градуса, но в петък отново ще захладнее с 2-3 градуса.

Нестабилно, с превалявания и гръмотевици ще остане времето и през двата почивни дни.

Едва в началото на следващата седмица, според сегашните прогнози, ще започне частична стабилизация на времето и постепенно повишение на температурите до стойности, близки до обичайните за периода.

ИЗБРАНО