Очакват ни два по-топли и спокойни дни, но после предстои сериозна промяна на времето.

Днес ще бъде облачно. Около обяд валежи от дъжд ще има над югозападните райони, а в следобедните часове - около планините на Южна България и в източните райони. По-значителни валежи ще паднат след обяд  и привечер над Източна България.

Дневните температури ще бъдат от около 7 на запад  и северозапад до 13-14 градуса в крайните източни и североизточни части на страната. Там ще духа умерен и временно силен вятър от юг .

До полунощ валежите ще спрат и на изток. През нощта облачността ще бъде значителна в повечето райони. В планините и Източна България ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури сутрин ще са от 2 до 7 градуса.

През деня ще има значителна средна и висока облачност. Температурите ще се повишат и ще бъдат от 11 до 17 градуса. Ще остане почти без валежи, а вятърът от юг ще бъде слаб.

В неделя остава сравнително топло, с температури от 3 до 9 градуса сутрин и от 12 до 17 през деня.  Сутрин над централните и източни райони облачността ще бъде незначителна, но през деня от запад ще се увеличава. До края на деня ще остане все още без валежи.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад и от юг ще започнат превалявания, които през деня ще обхващат голяма част от страната.  Минималните температури ще бъдат от 5 градуса на запад до 13 в югоизточните райони, където ще се усили вятърът от югозапад. Отначало над Северозападна България, а по-късно над останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и  ще се усили, в Дунавската равнина — умерен и силен. С него ще нахлува по-студен въздух.

Дневните температури в следобедните часове ще бъдат  в широк интервал: от 9-10 на запад до 18-19 в крайните източни райони.

Във вторник ще бъде студено, облачно и ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Главно в южната половина на страната ще превали дъжд, по високите места и в планините - сняг. Температурите ще са от около 1-2 градуса по високите полета на запад до около 7-8 в югоизточните райони.

В сряда сутрин ще бъде доста студено, с минимални температури от около минус 5, минус 6 по високите полета до 1-2 градуса.

В четвъртък дневните температури ще се повишат с няколко градуса, но според предварителните прогнози, през втората половина на семдицата отново ни очаква динамично време, с валежи от дъжд, в планините - от сняг.

ИЗБРАНО