Хубавото време се завръща, макар и за кратко. Днес и през следващите 3 дни температурите ще бъдат в обичайните си стойности за това време на годината.

Днес ще бъде още малко по-топло, с температури през деня от 9 до 14 градуса. Малко по-ниски, до 7-8 градуса, ще остане по високите западни котловини, включително в София. Облачността ще бъде значителна,а разкъсвания и по-съществени намаления ще има в северните и най-вече в североизточните райони.

През нощта времето ще бъде предимно облачно. В източните райони ще духа слаб северен вятър. Температурите утре сутрин ще бъдат от около 1 до 6-7 градуса. Слаб дъжд е възможно да превали само в крайните южни райони. 

През деня утре облачността ще бъде значителна, с повече разкъсвания над Северна България. Над по-голямата част от страната ще остане без валежи, а такива са възможни само над крайните южни райони.

В източните райони ще продължи да духа слабо, от север. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, по високите западни котловини - до около 10-11. 

В неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури щр останат от 2-3 до 8 градуса,а дневните ще се повишат още малко и ще са от 13 до 18 градуса. Облачността над западните и централни райони на страната ще бъде разкъсана, често намаляваща до незначителна.

В Източна България ще има значителна облачност и там на места е възможно слабо да ревали. Слаб краткотраен дъжд е възможен и около планините в Западна България, но валежите няма да бъдат значителни. 

В понеделник температурите ще останат сравнително високи, без промяна спрямо тези в неделния ден. Облачността ще бъде по-често значителна, а дъжд ще превалява на повече места, главно около планините и в полупланинските райони. В ниските части на Дунавската равнина и Тракия валежи са по-малко вероятни. Вятърът ще се ориентира пак от изток и в източната половина на страната ще бъде до умерен.

Във вторник вятърът отново ще се ориентира от северната четвърт и ще се усили. С него ще нахлува студен въздух. Ще завали дъжд, който във високите места на Западна България ще премине в сняг. Тази обстановка частично наподобява зимната от началото на тази седмица, но ще бъде доста по-смекчена и по-кратка.

В района на София дъждът е възможно да премине в сняг, но трайна снежна покривка по-вероятно няма да се образува.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 6 градуса, а дневните ще се понижат спрямо тези в понеделник и ще са от 1-2 до 7-8 градуса в повечето места. Сняг и дъжд  ще вали главно над западните и централни райони, като по високите полета ще вали мокър сняг, в западната част на Дунавската равнина - дъжд и сняг, а в Тракия - предимно дъжд. Там и валежите ще бъдат малко по-значителни.

В сряда температурите ще останат без промяна, но валежите ще отслабнат по сила и площ - ще превалява, предимно слаб сняг, само около планините в крайните западни райони.

Към четвъртък валежите ще спрат почти навсякъде, а температурите бързо ще се повишават.

 

ИЗБРАНО