Вече захладня чувствително, а на места паднаха и сериозни количества валежи, до над 50 литра на квадратен метър в северозападните райони.

Днес ще бъде облачно, хладно и дъждовно. С прекъсвания дъжд ще превалява над цялата страна, а на места в източните части ще има  и гръмотевици. Не са изключени и градушки. Дневните температури ще бъдат с до около 15 градуса по-ниски от тези вчера - в интервала от 12 до 17 градуса в по-голямата част от страната.

НИМХ е обявил за днес жълт код за опасност от поройни валежи за Софийско, Благоевградско, както и областите Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

След обяд и привечер валежите над северните райони ще отслабват и спират. В същото време, над Южна България и крайните югозападни райони ще има места с интензивни валежи и локални градушки.

Тази вечер и през нощта ще има значителна облачност. Преваляванията ще продължат в централните северни райони, както и около Стара планина и по-слаби - по Черноморието и в Бургаско. Минималните температури утре ще са от 6 до 11 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива. Ще има и слънчеви интервали. Повече купести облаци ще има в централните части на страната и там ще превали и прегърми. Слаби краткотрайни превалявания са възможни и на места на изток. Дневните температури ще се повишат спрямо днешните и ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Вятърът на изток ще стихне, а в западната част на Дунавската равнина ще се появи до умерен, от северозападна посока.

В събота краткотрайни превалявания ще има само на отделни места около планините и на изток, но ще остане хладно, с температури около 20 градуса.

В неделя отново ще вали на повече места, а в началото на следващата седмица  мощни гръмотевични бури, локални градушки и нестабилно време ще има над по-голямата част от страната.

Нестабилното време ще се задържи през голяма част от следващата седмица.