През следващите три дни, а и следващата седмица, времето ще остане неустойчиво, с превалявания и гръмотевици. Ще има и слънчеви часове по места, в някои дни и в часовете преди обяд, но температурите ще се понижат, особено в началото на другата седмица.  

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Не са изключени и градушки. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса. 

През първата половина на предстоящата нощ на места все още ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Тези явления временно ще стихнат след полунощ. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 7 до 12 градуса.

През деня атмосферата ще бъде силно неустойчива. На много места в страната отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, както и локални градушки. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са в интервала от 20 до 25 градуса.

В неделя минималните температури ще останат от 7 до 12, но дневните ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от около 15 по високите западни котловини до около 22 градуса на места в източните райони.

През деня отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В понеделник ще захладнее още и дневните температури ще са от 15 до 21 градуса, малко по-високи в северозападните райони. Превалявания и гръмотевици ще има на места в централните и най-вече източните райони. На запад ще има повече слънце, а явленията ще бъдат по-слабо изразени. Ще духа до умерен вятър от северозапад и север.

Според предварителните прогнози, във вторник за кратко атмосферата ще се стабилизира и преваляванията ще са на по-малко места, а слънчевите часове - повече. Ще се повишат с 2-3 градуса  и температурите.

В сряда и четвъртък отново ще бъде неустойчиво.