Тази сутрин температурите в инверсионните части на низините достигнаха нула градуса - минус 2 десети във Видин, 0.5 десети в Севлиево. В останалата част от страната минималните стойности бяха от 2-3 до десетина градуса по Черноморието. Още днес, но и в следващите дни предстои чувствително затопляне, което ще повиши и минималните, но особено максималните температури.

>>>Галерия от есенни снимки>>>>

Днес ще бъде слънчево и почти тихо, с максимални температури след обяд от 18 до 23 градуса.

Довечера и през нощта ще се появи слаб вятър от югозапад-запад и минималните температури утре ще са по-високи, от 5-6 до около 11 градуса. В котловините и ниските места, защитени от слабия вятър са възможни малко по-ниски минимални стойности и краткотрайни мъгли. През деня ще се затопли доста осезаемо и дневните стойности ще бъдат от 22 до 27 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

През нощта срещу петък северно от страната ще премине размит атмосферен фронт. Вятърът в Дунавската равнина временно ще се усили, а минималните температури в петък ще се повишат още малко и ще са от 9 до 14 градуса. Дневните стойности ще се понижат и ще бъдат от 18 до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Слаби превалявания са възможни на изолирани места в северните райони, както и в Рило-Родопската област.

В следващите дни температурите на въздушната маса във височина ще бъдат доста високи - близки до обичайните за месец юни. При температурите в приземния слой, обаче, заради все по-слабото слънчево греене и инверсионни ефекти, това не винаги ще се усеща в максимална степен. След четвъртък и атмосферното смущение в петък, температурите във височина ще бъдат около 12-13 градуса. При лятно слънце това би довело до приземни температури, близки до 30 градуса. За съжаление, при липсата на вятър след четвъртък, този потенциал няма да се реализира, освен отчасти. Въпреки това, температурите ще бъдат подчертано наднормени за средата на есенния сезон.

В събота ще бъде тихо, а по-късно ще се появи слаб вятър от югоизток и изток. Минималните стойности ще бъдат от 5 до 11 градуса. Максималните температури ще са от 19 до 23, 24 градуса, само на места, чувствителни на вятъра от тази посока, са възможни максимуми до около 25 градуса. Ще бъде слънчево, с поява на висока облачност.

В неделя ще остане слънчево и с високи за сезона температури: минималните от 7 до 12, 13, а дневните от 21 до 26, само на отделни места до около 27 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето през по-голямата част на следващата седмица, според сегашните сценарии на моделите. Ще бъде слънчево, в повечето дни - почти тихо. Минималните температури в повечето дни и места ще са от 5 до 10, 11 градуса, а дневните най-често от около 20 до 25. Сутрин в котловините и около водните басейни са възможни мъгли, които бързо ще се разсейват. В някои дни на места са възможни и малко по-високи дневни стойности - до 26, 27 градуса.