След днешния ден, когато все още на места ще има краткотрайни валежи, в следващите дни ще се установи слънчево и все по-горещо време.

Днес в западните райони и около планините ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. В района на София също има вероятност за краткотрайни локални превалявания в следобедните часове.

Ще духа слаб, в западните части на Дунавската равнина в следобедните часове - временно до умерен западен вятър. Температурите ще достигнат 27 до 32 градуса.

До около полунощ на места в източната половина на страната все още ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, но до сутринта тези явления ще спират.  Температурите ще достигнат от 27 до 32 градуса.

Минималните температури утре сутрин ще са от 14 до 19 градуса в повечето места, по морето до 21, 22 градуса. Ще духа слаб западен вятър.

Във вторник ще бъде слънчево, в низините — горещо, с максимални температури от 30 до 35 градуса, в София до около 29.

В Източна България ще се появи слаб, до умерен вятър от север-северозапад.

В Европа температурите почти навсякъде, освен в Лондон, са близки до или над 30 градуса, като също така е и слънчево, а местата с летни превалявания са малко. Топло е и на юг, и на изток, и в центъра на континента.

В следващите дни горещините ще се засилят на югозапад, както и на Балканския полуостров.

В сряда и четвъртък повишението на температурите ще продължи и в низините те ще достигнат стойности до около 37, 38 градуса. 

В столицата също ще бъде горещо, с температури към средата на седмицата до 33, 34 градуса.

Ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност и почти без валежи.

От петък до неделя само на отделни места са възможни локални краткотрайни превалявания, а според сегашните прогнози през почивните дни температурите за кратко ще се понижат с 2-3 градуса.

ИЗБРАНО