Днес денят започва със слънчево време, но около и след обяд облачността от северозапад ще започне да се увеличава, отначало  предимно средна и висока. Ще бъде топло, с температури от 18 до 23 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна, но ще остане без валежи. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад, а в югоизточните райони - слаб от югозапад и юг.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 6 до 10 градуса. Облачността ще бъде значителна и след обяд ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат по-голямата част от страната, но ще бъдат предимно слаби. По-значителни ще бъдат валежите на места над Южна и Източна България утре вечер.

Максималните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса. По-късно през деня вятърът от северозапад ще се усили, а в Източна България ще се ориентира от север и ще бъде умерен и временно силен.

В сряда ще бъде доста по-студено, с температури след обяд от 10 до 15 градуса. Минималните температури ще бъдат от минус 1, минус 2 по високите полета на Западна България до 4-5 градуса във ветровитите част на низините. Вятърът ще отслабне, без да стихва напълно, ще бъде слаб от северозапад. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява до незначителна и слънчево време в западните и централни райони.

В четвъртък бързо ще се затопли след по-хладното утро, когато са възможни слаби слани. Дневните температури ще бъдат от 17 до 21 градуса. ще бъде слънчево, със слаб югозападен вятър.

В петък ще се затопли още и дневните температури ще достигнат 19 до 24 градуса. Ще духа умерен западен и северозападен вятър.

Облачността ще бъде променлива.