Днес времето ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над цялата страна.
Над 1000-1200 метра валежите привечер и през нощта ще преминават в сняг.

Мокър сняг е възможно да превали и по високите полета на Западна България, както и  високите места на Предбалкана, но вероятността да се образува снежна покривка е малка.

Дневните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса. Ще духа слаб, в крайните североизточни райони - до умерен вятър от север и североизток.

Утре преваляванията ще са все по-слаби и ще прекъсват, но в голяма част от страната ще остане облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните северозападни и южни райони.

Минималните температури ще са от около 1 до 5 градуса, а дневните от 7 до 13.
Вятърът в Западна България ще се ориентира от запад.

В неделя облачността ще бъде променлива, често значителна.

Температурите сутрин ще са от около нула до 5 градуса, а дневните - в интервала от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър.

През деня ще превали  слабо, само на отделни места, но привечер  и  през нощта срещу понеделник валежите отново ще се активизират, отначало в някои западни райони и Рило-Родопската област.

Минималните температури в понеделник ще бъдат от около нула, минус 2 по високите полета на Западна и Югозападна България до 3, 4 градуса.

Дневните ще са в интервала от 5 до 10 градуса, в крайните южни и северозападни райони до 11, 12. Ще превалява дъжд, по-съществено на Северна България. По високите места преваляванията ще бъдат от сняг.

Във вторник валежите от запад на изток постепенно ще спират,
 

Температурите към средата на седмицата ще се повишат с 2-3 градуса.
В планините през почивните дни ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще са около нула градуса.