Предстоят седем дни с температури, по-характерни за юни и дори юли.

Днес ще бъде слънчево, със средна  и висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг. През нощта ще бъде ясно или с незначителна средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг, който в Дунавската равнина от запад постепенно ще се ориентира от запад и северозапад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат доста високи за месец май - от 11-12 до 18 градуса.

Утре през страната ще преминава атмосферен фронт. Вятърът ще бъде от северозапад, в Дунавската равнина - до умерен. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 24 градуса на запад и северозапад до все още около 28, 29 в източните части на страната.

Слаб краткотраен дъжд е възможен около Старопланинската верига.

В сряда сутрин ще бъде по-хладно, с обичайни за първата половина на месеца температури, от 7 до 12 градуса. През деня облачността ще намалява до слънчево време, а дневните температури ще са от 19 до 24 градуса - в рамките на нормалното за средата на месеца.

От четвъртък до събота включително ще се установи топло, с доста по-високи от обичайните за месеца температури.

Минималните стойности ще са от 8 до 13 в четвъртък, но ще се повишават и в края на седмицата ще бъдат от 12 до 17 градуса - стойности, характерни за края на месец юни у нас.

През деня ще бъде слънчево или с незначителна купеста облачност, почти без валежи, освен на изолирани места в планините.