След преминалия атмосферен фронт, предизвикал на места слаби превалявания от дъжд, днешният ден ще бъде с температури 3-4 градуса под вчерашните. В следващите 6-7 дни, обаче, ни очаква приятно есенно време с високи за сезона температури.

Днес ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в южните и източните райони. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има на места в планините на Югозападна България. Максималните стойности следобед ще са от 17 до 22 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад, по Черноморието и в Югоизточна България - от изток.

Утре минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса. През деня отново ще се затопли и след обяд максимумите ще са от 20 до 25 градуса. Слънчево, с поява на незначителна висока облачност над Западна България.

В неделя минималните температури ще останат високи за сезона, а дневните ще се повишат още малко и ще бъдат от 22 до 26 градуса.

През следващата седмица времето ще остане без съществена промяна: доста по-топло от обичайното за втората половина на октомври, с минимални температури около 10 градуса и дневни през повечето дни от 21 до около 25, на места в средата на седмицата и с градус-два отгоре. 

Сутрин на места са възможни краткотрайни мъгли, но през първата половина на седмицата ще бъде предимно слънчево и без валежи.

Най-топлият ден ще бъде четвъртък, според предварителните прогнози, след което предстои слабо понижение на максималните температури. Ще има повече облаци, но вероятността за валеж ще остане малка.

През предстоящите два почивни дни - утре  и неделя, времето ще предлага отлични условия за планински туризъм. Ще бъде слънчево, сухо, със слаб вятър от югоизток-изток. Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще достигнат 16-17 градуса утре и до около 18 в неделя - температури, значително над обичайните за сезона. Подобно време ще се задържи до към сряда, след което температурите слабо ще се понижат.

 

ИЗБРАНО