Днес времето няма да се промени съществено спрямо това от последните дни. Ще се развива купеста облачност, но превалявания около и след обяд ще има само в планините и около тях, както и в някои източни и югоизточни райони. Температурите остават в интервала от 23 до 28 градуса в повечето места,

Утре гръмотевични бури ще има на повече места, а най-интензивни ще бъдат явленията в Източна България и по Черноморието, където неустойчиво ще  бъде през почти целия ден. Там ще има  и  градушки и интензивни локални порои. С по-малка вероятност за превалявания са ниските части на Северозападна България.

Температурите слабо ще се понижат.

В неделя най-неустойчиво ще бъде в източната половина на Северна България, по  Северното Черноморие и около старопланинската верига. По-малка вероятност за превалявания има по западното поречие на Дунав и в някои  части на Тракия.

Температурите сутрин ще са около и над обичайните, от 11-12 до 17 градуса, а в следобедните часове ще са от 21 до 27, по-ниски с няколко градуса в местата с интензивни превалявания и мощна купесто-дъждовна облачност.

В планините времето няма да бъде особено подходящо за туризъм, заради опасността от внезапни валежи, гръмотевични бури, градушки и силен шквалов вятър. 

Такова време в по-голямата част от планините ще се задържи през следващите 7-8 дни.

Все пак, ако сте решили да отидете на планински излет, добре е това да стане в по-ранните сутрешни часове. Минималните температури по склоновете на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 10, а дневните - до около 15 градуса в събота и неделя.

ИЗБРАНО