Днес времето остава облачно, преваляванията постепенно ще отслабват и спират, последно в крайните северозападни и югоизточни райони след обяд. В Северна България ще вали дъжд и мокър сняг, а  в планините - сняг.

Температурите ще бъдат в широк интервал, от 2-3 градуса в централната и западна част на Дунавската равнина до 11 в крайните южни райони.

През нощта температурите ще бъдат от минус 3, минус 4 до плюс 3 градуса. На места в североизточните и централни северни райони, където облачността ще намалява, не са изключени и по-ниски стойности до под минус 5-6.

Утре през деня над централните и източни райони облачността ще бъде незначителна. Дневните температури остават в широки граници, от около 3 в северозападните райони, където ще има ниска слоеста облачност и мъгли до 13 градуса в Югозападна България под Кресна.

Студено ще бъде сутринта в събота. Минималните температури ще бъдат от около минус 5-6 в северните райони до 3 в крайните южни. Ще бъде ясно и почти тихо и на места в низините и котловините са възможни и по-ниски  стойности, до около минус 8 градуса. През деня температурите в повечето места ще са от 4 до 8 градуса. Облачността от запад ще се увеличава, но  в източната половина на страната съботният ден ще бъде слънчев  или  с незначителна облачност до следобедните часове.

През нощта срещу неделя на места в западните райони ще има слаби превалявания от дъжд. Минималните температури чувствително ще се повишат спрямо съботните и ще бъдат положителни навсякъде, от 1 до 7 градуса.

През деня също ще бъде по-топло, с температури от 7-8 на северозапад до 14 градуса на юг.

През нощта срещу понеделник дъжд ще вали в западните и южни райони. Минималните температури  в понеделник ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните от 8 на северозапад до 15 градуса на места в южните райони. През деня ще бъде облачно и ще превалява дъжд.

Топло ще остане и във вторник, но към сряда-четвъртък предварителните моделни сценарии започват да се консолидират около нахлуване на доста студена арктична въздушна маса от североизток.

При реализация на тези сценарии, отново ще вали сняг, но този път ще имаме и ниски, януарски температури, оставащи отрицателни и през деня на много места. Тази обстановка ще следим внимателно през следващите дни.