Първата юлска седмица започва с горещо и сухо време. Температурите в до сряда ще гонят стойности около и над 35 градуса.

В първите дни на юли дневните температури остават високи, но атмосферата ще се дестабилизира с условия за превалявания, по-активни към края на седмицата. Над страната ще премине студен фронт, който ще създаде условия за гръмотевични бури и градушки. Явленията обаче ще обхванат предимно западната половина на страната.

Днес ще бъде слънчево, а около и след обяд горещо. Максималните температури ще са между 28° и 34°, за района на София - около 29°. В следобедните часове е възможно да се заоблачи, но ще остане без превалявания от дъжд.

И по Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 22° - 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също се очаква слънчево време. След обяд на места ще се заоблачи, възможно е и да завали и прегърми. Максималните температури по високите върхове ще са между 11° и 14°, а в курортите - от 18° до 27°. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.