Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, по-значителна над североизточните райони. Там на места отново ще превали и прегърми.

Дневните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Утре минималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

Утре в западната половина на страната остава горещо, с температури от 30 до 35 градуса. В източните райони ще бъде малко по-хладно, със следобедни стойности до около 26-28 градуса. Там отново на места ще има краткотрайни валеж и гръмотевици.

Ще духа до умерен източен вятър.

В петък ще има незначителна облачност. Дневните температури ще са от 29 до 34 градуса. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина на места временно силен източен вятър.

В събота ще остане ветровито. Дневните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса. Ще се развива купеста облачност, но ще остане без валежи, освен на места в крайните югозападни райони по-късно след обяд.

В неделя ще остане без валежи, а дневните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса.

Вятърът от изток ще бъде слаб.

В началото на следващата седмица отново ни предстои горещ период, с температури на места в Западна България доближаващи 40 градуса в някои дни.