Въпреки, че днес температурите започната да се понижават, до края на месеца ни очакват още дни с хубаво и топло време. 

Но есента ще напомни, че идва с по-хладни утрини.

Тази нощ облачността ще бъде променлива, по-значителна преди полунощ над западните райони, а втората половина на нощта — на север. Ще духа до умерен вятър от изток, в Югоизточна България — от североизток. Минималните температури утре ще бъдат от 9 до 14 градуса.

В събота през деня ще остане ветровито, с променлива облачност, намаляваща до незначителна. Почти без валежи. Дневните температури ще достигнат 20 до 25 градуса, на югозапад до около 29.

В неделя денят ще започне с хладно утро и минимални температури от около 7 до 12 градуса, по-високи по Черноморието. През деня ще се затопли леко и максималните стойности ще са ор 22 до 27 градуса. Облачността ще намалее до слънчево време, освен по Черноморието и на югоизток. Там ще има повече облаци и не е изключено да превали съвсем слабо. Вятърът ще отслабне.

В понеделник над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а повече облаци отново ще има над югоизточните райони, но ще остане почти без валежи.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, отново по-високи по морския бряг, а по високите котловини и малко по-ниски.

Дневните ще останат предимно от 22 до 27 градуса. По морето ще духа слаб бриз.

Астрономическата есен иде във вторник, но началото и ще съвпадне с чувствително затопляне

Към средата на следващата седмица температурите през деня отново ще се повишат за кратко и ще достигнат 26 до 31, в някои райони, чувствителни на южен вятър - и малко повече.

Макар и с по-малко, ще се повишат и минималните температури, но през деня облачността ще бъде променлива, често значителна, първоначално-средна и висока.

ИЗБРАНО