Днес времето ще бъде по-меко, с температури от около нула градуса на места в северозападните райони до 6-7 в източните и южни части на страната.

В планините ще духа умерен вятър от юг. Облачността ще бъде променлива, средна  и  висока, по-значителна след обед над западните райони.

Привечер и през нощта от северозапад ще започнат превалявания от дъжд и в Дунавската равнина са възможни поледици. 

Утре вятърът ще се ориентира отново от северозапад.

Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните утре от 1 до 7 градуса, в крайните южни райони до 8, 9.

Ще бъде облачно и ще превалява дъжд, който ще преминава в сняг, но от запад на изток бързо ще спира, последно - привечер и през нощта в крайните източни райони.

Минималните температури в неделя сутрин ще са от минус 9, минус 10 по високите части на Югозападна България до около нула, минус 2 на изток.

В неделя ще има променлива, често незначителна облачност, а дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4 градуса.

В понеделник облачността от юг ще се увеличи и ще бъде значителна. Минималните температури ще са от около минус 6 до плюс два градуса.

В Дунавската равнина ще духа до умерен източен вятър.

 В Югоизточна България ще завали, като валежите ще бъдат от мокър сняг и дъжд.

Дневните температури ще са от минус 2 градуса на северозапад  и  запад до плюс 3, 4 на изток и юг.

В следобедните часове превалявания от сняг ще има над цялата страна, но те ще бъдат слаби и съвсем слаби, с изключение на крайните южни и североизточни райони. В ниските части на Крайдунавска Добруджа и крайните южни райони валежите ще са от дъжд  или мокър сняг.

Във вторник превалявания от сняг, предимно слаби, ще има над цялата страна, с изключение на Родопите, където интензитетът на валежите ще бъде по-висок.

Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се понижат спрямо понеделник и ще са от минус 3 до плюс 3 градуса.

Според сегашните прогнози, които подлежат на доуточняване, заради динамичната обстановка в следващите дни,  след временно спиране на валежите в сряда, към четвъртък и петък отново ще превалява, а температурите ще бъдат в процес на слабо повишение, особено в южните и източни райони, където преваляванията ще преминават в смесена фаза, а възможно и  в дъжд.

Подробности за времето след сряда очаквайте в следващите дни.