”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове
Любимото вино на великите ни царе днес „оживява” в Chateau Karnobat Mavrud.
Обратно в новинатаКоментари - ”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове | Днес.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Ъхъ (нерегистриран)
Ще възроди сегашните с нови етикети! Е тоя бърка вода, спирт и есенции и стават всякакви ракии!
Трифон Порезан (нерегистриран)
Инициативата е похвална, само че вие дето пишете, не е лошо малко да се подготвите по темата, за да не изръсите някоя глупост. Сортът Рубин е нов сорт, хибрид създаден в ИЛВ Плевен от небългарски сортове грозде - виж цитата. "Рубин е хибриден червен винен сорт грозде, селектиран в края на 40-те години на XX век в Института по лозарство и винарство гр.Плевен чрез кръстосване на сортовете Небиоло и Сира. Утвърден е като нов сорт от Държавната сортова комисия. Препоръчва се за Южния и Източния лозарски райони.
Чаршаф (нерегистриран)
Емчо пилката и чичо Петьо ко прааат ве, и Стокито Румънеца изнася ли още спиртец ?
Какво възражда (нерегистриран)
бандитът, престъпникът и откаченякът Миню Стойков ли "възражда" нещо? Как ли не. А пита ли някой как се сдоби със земята новите насаждения? С изнудване, заплахи и побоища на старите собственици които не искаха да продават за жълти стотинки земята си - ето как.
VVVVVVVV (нерегистриран)
като е толкова българско това вино що сте го кръстили с някакви французоиски йероглифи ,,, а ,,,за древните технологии за правене на ракия ... да не ми казвате че карнобатският Винпром си е купил ....казан за варене на ракия ... ще ме уморите
агроном (нерегистриран)
технолозите получаваха още преди години 4000 , а агрономите 400, при много тежки условия на труд, поради това висшистите агрономи напуснаха, а от некачествено грозде не става качествено вино другари технолози
агроном (нерегистриран)
"опитни агрономи" дано да има, но аз мисля че като цяло агроинженерите бяха изгонени и на тяхно място назначени нископлатени самозван бригадири които доведоха лозарството и винарството до не добро състояние меко казано
Миро (нерегистриран)
Опитните агрономи се преквалифицираха,Инженер агрономите не знаят как се реже лозе,как се отглежда....а дали са запознати с метода на професор Бабриков???А мавруд става само в Асеновградски регион!!!Бивш прозд агроном:))))
скара бира (нерегистриран)
прозд или грозд
... (нерегистриран)
... секретарката на минко = изпълнителен директор?!?
Z (нерегистриран)
тва дикмето, какво прави там, или яс не виждам добре, дай инфо, за да продължим нататък с подрязването на дикме
кой е тоя (нерегистриран)
дето реже лентичка вместо Бог?
OOO (нерегистриран)
стари вина с нови химикали ... ха ха ха
M (нерегистриран)
Хубавото вино се прави с желание, знание и качествено грозде. Недейте да си чешете пръстите с опплюване по всички опити за възраждане на българските традиции, защото така косвено плюете по самите себе си.
Ба (нерегистриран)
Че те и грозде ли взеха да слагат?
да бе (нерегистриран)
Особено в ракията. Лозята бяхя мискет, не мавруд до появата на френските червени сортове.
НАЙ
Пуснаха запис с Василев, Петков, Бориславова и Денков, от ПП също го публикуваха
Отстраниха шефа на Пътното във Варна заради асфалтираното място на катастрофата с НСО
Георги Георгиев: Известен тв готвач е получил над 100 000 лв., за да картографира гробищата в Банкя
Пуснаха нов аудио епизод с Кирил Петков
Военна прокуратура е пристигнала на скоростно асфалтираното местопроизшествие с кола на НСО
Пуснаха запис с Василев, Петков, Бориславова и Денков, от ПП също го публикуваха
Украински ракети удариха петролна база в контролиран от Русия град
Пуснаха нов аудио епизод с Кирил Петков
Отстраниха шефа на Пътното във Варна заради асфалтираното място на катастрофата с НСО
Бойко Борисов за записа на ПП: Те бързо трябва да влязат в затвора