Капамата на чревоугодника
Взимате най-голямата си тенджера. Все пак да не е много по-голяма от най-големия ви котлон -:))) За предпочитане е тенджерата да е с дебели стени. Най-хубаво е ако имате от онези руски тенджери, произведени в оръжейния завод в Тула (Русия). Половин сантиметър чугун и 1-2 милиметра емайл върху него.
Обратно в новинатаКоментари - Капамата на чревоугодника | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
anonimen ot London (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
anonimen ot London (нерегистриран)
...така наредената капама се слага на печката с дурва..(става по вкусно)...нали!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.
Аз (нерегистриран)
Много хубаво, само че му сменете името на ястието, защото няма нищо общо с капамата.
БГ (нерегистриран)
В калено гледжосъна гърне- слагам на дъното прясна сланинка или висменка ред кисело измито зеле чер пипер на зърна ,дафинов лист и парчета от пиле,малко телешко,парчета свинско ,следва нов ред зеле ,малко поръсвате с ориз пак редите мръвки и ансамбъла завършвате с една две кървавици ,отгоре малко зеле,чаша вода и чаша червено вино,капака с тесто и слагате вечерта към 22 часа във фурната на 150 градуса. На сутринта изключвате към обяд вадите и изсипвате в удобна тава /по лесно се правят порциите /.Да Ви е вкусно и наздраве с червено вино.
тя (нерегистриран)
Аз от много години правя капама за Коледа!Приготвям я в голям пръстен гювеч с капак,но кокали не слагам ,а на дъното нарязвам кисело зеле,слагам червен пипер,отгоре нареждам свински гърди,слагам и цяло пиле /не много голямо/,месо от бут и сърми с кайма.Всичко това е подправено със сол,червен и черен пипер.Пропуснах и сурова наденица/малко ,само за вкус.Най-отгоре покривам с няколко зелеви листа,слагам капака,запечатвам с тесто и задължителво слагам в тава,защото от малката дупчица на капака излиза част от сока на продуктите.Пека на 160-170 градуса 4-5 часа.След това по желание на семейството нареждам продуктите в тава и само запичам.Става невероятно вкусно,но не бива да се прекалява,защото е само месо.Който опита веднъж ще иска да го прави за всеки зимен празник!!!Да ви е сладко!!!
Мартин П (нерегистриран)
Вие, които сте близко до Европа, защо не се понаучите да пишете на български?.. Въпрос към автора на прекрасната гозба: на колко градуса се готвиоколо 160 ли?
далече сте от европа (нерегистриран)
абе кои че го яде това бе ... кокали зеле. сланина . пиле . неразбрах перушината каде да я сложа.
nekanen (нерегистриран)
В Европата правят и по-големи гадости..това нащо е превасходно
kn (нерегистриран)
Яз бе, яз че го ядем. Аман от тикви "близко до Европа"
истината е (нерегистриран)
това наистина си е ястие на чревоугодника :) иначе звучи страшно изкусително!!!!
Българка (нерегистриран)
Браво!
НАЙ
Набоков е Лолита
Едно от най-готините бивши гаджета в Холивуд
Принц Карл Филип – укротеният кралски чаровник отново подлуди фенките си
Ники Минаж е арестувана за кратко на летището в Амстердам заради марихуана в багажа
Финансовите трудности на родителите могат да доведат децата до психологически проблеми
Ники Минаж е арестувана за кратко на летището в Амстердам заради марихуана в багажа
Едно от най-готините бивши гаджета в Холивуд
Финансовите трудности на родителите могат да доведат децата до психологически проблеми
Набоков е Лолита
Започва работата по новия "Х-мен", Майкъл Лесли ще пише сценария